Tenerife 2012

Lars Erik Echoldt's picture
Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Min beste ferie så langt i år har vært på tenerife. Jeg reiste vekk fra frosne bilruter og kalde morgener andre uka i januar. Noen dager I forvegen ble biletten kjøpt hos det lokale reisebyrå I Norge. Reise og opphold kostet tretusen kroner og det uspesifiserte hotellet holdt en høy standard. Byen heter Puerta de la cruz å ligger på nordsiden av øya Tenerife.

Tempraturen her var helt perfekt med sol og 26-32 grader tidlig i januar. På kvelden og natta var det 16 grader og “kaldt”. Stemningen i denne Spanske byen er avslappende og lugn. Det er en turistby ved vannet å den har en lang og fin handlegate med flott gateunderholning hele veien. De fleste som reiser hit virker å være godt voksne og pensjonister. Det er god tilgjengelighet for rullestol og det er flere med stokk. Det finnes en strand som er fin til brettsurfing, men egner seg dårlig for svømming og bading. Det er flere saltvannsbassenger som er vakkert utformet med gode svømmeområder. Ser ut som barna trivdes her også. Det er en saltvanns jaquzzi man kan benytte for en euro ekstra.

Byen yrer av rolige turister, flotte restauranger og masse puber. For de mere ungdommelige disco dansende finnes det discotek som åpner elleve om kvelden. Det meste av kaffen som serveres smaker elendig. Den beste koppen jeg kom over var på mc donalds. Spillehaller og internettkafeer er det enkelt å finne. Av den lokale befolkningen snakker mange Engelsk og det er en vennelig stemning i gatene.Det finnes et yoga senter som er åpent i ukedagene å har 1,5 times hotiga yoga klokken 10 og 1830 . Instruktøren prater både Spansk og Engelsk. Byen tilbyr flere opplevelser, kan nevne en nydelig orkideopark med flotte lukter.

De mange gateselgerne som finnes her er mindre innpåslitne enn på sørsiden av øya, Los Christianos og Las Americas. Ønsker du å ligge på sandstranden vil jeg anbefale en av disse to byene. Her er det mellom 4-7 grader varmere og flotte strender. Det er dyrere å leve her, men verdt en tur for de badeglade. Ønsker du billig overnatting finnes det noen pensjonater til femten/tyve Euro natten. De er vanskelige å finne ved første øyekast, men en overnatting her gir en spesiell opplevelse av byen.

Tenerife er en fin avkobling fra den Norske vinteren. Jeg opplevde en fin uke å kom hjem igjen med ny energi og klar for å ta i bruk de gode minnene

.

Javascript is required to view this map.