Krim, reisetips - en eksotisk sommer, strender og kulturopplevelser

Kristina Yezhyzhanska's picture
Your rating: None Average: 5 (5 votes)

Jeg elsker Krim og Jalta er krims perle. Jeg tror at vei fra Simferopol (hovedstad, flyplass) til Jalta er en opplevelse i seg selv.
Det er veldig gøy å reise til høyeste topp/fjell i Krim Ai Petri, det er som Ulriken i Bergen, med spektakulær utsikt og en liten tatarsk by og marked på toppen.
Swallow Nest er en kjennmerke for Krim, den ligger nær til Jalta, det er et liten slott som ligger helt på tuppen av en klippe og dit kan man komme bare med båt eller se på lang avstad fra veien.
Vorontsov Palace er et støre slott med en fantastisk park som ligger i nærheten av både Swallow Nest og man kan også se til Ai Petri derfra.
Krim er veldig spesielt og vakert syntes jeg, man kan finne noe å se på nesten hver 5 km på veien fra Simpefropol til Jalta, mange små slott, vingårder, historiske monumenter, grotter med krystal, en privat dyrepark, eventyrby, og veldig flott utsikt.
Det ligger en ganske stor og flott botanisk hage nær til Jalta og i september de har en kjempe fin blomst utstilling med flere hundre forskjellige blomstearter! Anbefales å se!
Det er tatarer som er urbefolkning, så Krim er preget av deres kultur. Hvis dere får mulighet smake på tatarsk mat anbefaler jeg dere å gjøre det, deilig! Hvis man er i Krim så må neste å smake Shashlik, marinert kjøtt som stekes på pinner, det er veldig godt og serveres mange steder i Krim.
Det lages vin i Krim også, så dere kan benytte mulighet å smake på forskjellige vin, men hvis man skal kjøpe med seg hjem så er det best å gjøre det på en vingård, det selges mange falske vin i vanlige butikker.
Vel, det er litt vanskelig å fortelle alt, men hvis man har en bil og en russisk språkelig guide så får man sikkert masse spennende opplevelser og en annerledes reise!

Hvis du planlegger en tur til Krim og lurer på noe, bare spør :)

Hilsen Kristina

Javascript is required to view this map.

Så fint. Jeg gleder meg.

Så fint. Jeg gleder meg.