Roma: Formiddagstur over Monte Pincio

Stein Nicolaysen's picture
Your rating: None Average: 5 (10 votes)

Rett ovenfor Piazza del Popolo ligger etter min mening Romas flotteste utsiktspunkt. Denne turen starter ved Spansketrappen etter frokost og ender med lunsj på Osteria da Mario på Piazza delle Coppelle.

Gå opp Spansketrappen og til venstre forbi kirken Trinita del Monti. Fortsett mot Villa Medici og se etter skilter til Pincio. La Monte Pincio inspirere deg, slik dette stedet har inspirert Bjørnson, Ibsen, Undset og Grieg, for å nevne noen. Du står på Romas tak og ser ut over byen, med Peterskirken som et blikkfang i det fjerne. Når hjerterytmen igjen har begynt å komme tilbake i normalt gjenge, fortsetter du videre ned stiene og trappene til Piazza del Popolo.

Hvis denne plassen kunne fortelle, ville du kunne se for deg keiseres inntog til Roma etter sine seire i Gallia og Germania. Du kunne se Neros aske bli kastet der den vakre kirken St. Maria del Popolo nå ligger. Du kunne ha vært tilskuer til dronning Christina av Sveriges inntog i Roma lille julaften i 1655, etter at hun hadde abdisert og blitt katolikk. Siden denne plassen også var et offentlig rettersted, kunne du ha overværet utallige halshugginger.

Obelisken midt på plassen ble brakt til Roma av keiser Augustus i år 10 f.kr. og sto opprinnelig på Circus Maximus. Det er tre kirker på plassen: De to tvillingkirkene og St. Maria del Popolo. I St. Maria del Popolo finner du Chigikapellet på venstre side, det første åstedet i Engler og demoner. I kapellet rett frem og til venstre for hovedalteret henger en av barokkens virkelige hovedattraksjoner, nemlig Caravaggios kjente maleri; Peters korsfestelse. Ta med deg en euro i tilfelle det er nødvendig å putte på penger for å sette på lyskasteren.

Nå er det på tide med en kaffe. Det er to alternativer på Piazza del Popolo. Jeg ville valgt Canova, som ligger på venstre side når du ser mot tvillingkirkene. Etterpå går turen til Augustus mausoleum og Ara Pacis. Gå over plassen og forbi den andre tvillingkirken. Fortsett ned Via di Ripetta. Mausoleet ser mer ut som et villnis og fortjener ikke mye oppmerksomhet. Ara Pacis, derimot, bør du ofre litt tid på. Dette fredsalteret ble bygget til keiser Augustus ære etter å ha vunnet freden i Europa og fått slutt på borgerkrigene. Foruten selve alteret er det også en kopi av Marsmarken, der du kan se hvordan dette området så ut for ca. 2000 år siden. Obelisken i modellen er den du nå finner på Piazza Montecitorio, og som var en del av et gedigent solur.

Hvis klokken begynner å nærme seg ett er det kanskje på tide å forberede seg på lunsj?
Vel ute av Ara Pacis forsetter turen sørover Via di Ripetta som går over i Via della Scrofa. Forsett et godt stykke og ta til venstre inn den smale Via delle Coppelle. Snart åpenbarer det seg en liten plass, Piazza delle Coppelle, der du bør slå deg ned ut ved et bord med rødrutete duker. Du er nå på en av mine favorittsteder, Osteria da Mario. Buon appetito!

Hvis du ønkser å lese mer om Roma, gå inn på www.romareiser.no.
Her finner du restauranter i Roma, gode tips om hvor det er godt å bo i Roma, Romas historie, Romerske keisere, vandringer i Roma, kirker i Roma og mye mer. Roma er en by å drømme seg bort i, så selv om Romareiser.no inneholder mye fakta, er det lagt vekt på å presentere byen på en slik måte at du blir med på en reise.

Hvis du lar deg inspirere til å kunne noen fraser på italiensk, finner du en landsdekkende oversikt over språkkurs i italiensk på Kursagenten.no.

God dag og velkommen til

God dag og velkommen til MyBestJourneys.com. Veldig fine innlegg. Jeg ville bare legge til ved siden av det du sier om språkkurs at jeg har bodd nå i Milano i 5 måneder og brukt mye tid på en språkskole som heter Scuola Leonardo Da Vinci, vet at den også finnes i Roma. Det er en veldig god skole, den anbefales på det sterkeste. http://www.scuolaleonardo.com

Står du på dette

Står du på dette utsiktspunktet og skuer utover byen har du Borghese-parken i ryggen. Flott å gå gjennom, evt. sette seg ned hvis man har god tid. Gikk gjennom parken sist vår med trær og busker i nydelig blomstring. Anbefales!

TAKK for flotte innføringer

TAKK
for flotte innføringer Stein. Etter dager i Roma, hvor vi har gått opp løypa for Roma-seminaret: Kultur og Ledelse, om arkitektur og makt, er det bare å glede seg. Vi skal bo like ved Trevifontenen med gangavstand til alle dine severdigheter. Enda er det en eller to ledige plasser av 25. - jan p.