Fjelltur en helg på Fondsbu

Ellen Strøm's picture
Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Jotunheimen Eidsbugarden Bygdin her ligger Fondsbu
Ønsker du deg noen flotte dager i fjellet kan jeg anbefale Fondsbu . Fonsbu er en av DNT s hytter i Jotunheimen. Her er det flotte turmuligheter. På første dagen etter en lang kjøretur kan en ta utsikten som mål. Det var Aasmund Olavson Vinje som satte dette navnet på toppen slik han satte navnet Jotunheimen på fjellområdet. Utsikten var Vinjes favorittsted på Eidsbugarden, og det er forståelig for panoramaet er utrolig! Det er en statue av Aasmund Olavson Vinje nede ved båtplassen på Eidsbugarden
Hytta er meget koselig med god atmosfære i peisestuen, og felles middag med tradisjonell norsk mat, og praten rundt boret handler om turer i fjellet, hvem hytte man har gått fra og hvem topp som er besteget. Ja det er koselig.
Jeg og min venninne badet i Bygdin det er å anbefale etter en tur i regnvær mot Torfinsbu, og spise niste i regnvær, med rompa på en passene sitte stein . Det gir gode minner. Vi var slitende våte, og varme. det var målt 4 grader i vannet, det føltes også slik. varmen kommer fort til bake når en begynner å gå.
Søndag nydelig vær og solen varmet vi bestemte oss for å gå lange skavlen en fantastisk tur. Vi kom helt frem og fikk se en fantastisk utsikt, som jeg aldri kommer til å glemme.
Vi sto og leste kart gjett hva som dukket opp? En nydelig kron jort Vi rakk ikke ta bilder, men en kjempe opplevelse.
Det var langt. Husk kart, kompass og godt humør.

Kontaktinformasjon
Fondsbu, Eidsbugarden, 2985 Tyinkrysset
Tlf 970 74 218, Faks 902 14 218 e-post: post@fondsbu.no