Rhindalen og Moseldalen

Rolf Lie's picture
Your rating: None Average: 2.6 (11 votes)

Vi har nylig vært på 2 flotte turer til Rhindalen og Moseldalen.
Den første turen gikk til Bernkastel Kues i Moseldalen, en vakker, romantisk by med bindingsverkshus. Reiseleder var Tysklandseksperten Jan Solgård fra Hønefoss. Han kjenner Moseldalen veldig godt etter uttallige bussturer med norske turister. Moseldalen er en perle og et spennende reisemål.

Vi landet på Frankfurt Hahn og reiste med tysk buss fra Bohr Omnibus den korte turen til Bernkastel og hotel Bären i Moseldalen hvor flotte rom, en nydelig middag og avkjølt hvitvin ventet oss.
Web-adresse: www.hotel-baeren.de

Neste dag tok Jan Solgård oss med på en liten spasertur gjennom vinmarkene til Traben Trarbach, som ble avsluttet med en hyggelig båttur på Mosel tilbake til Bernkastel.
På tirsdag var det en busstur langs Mosel til blant annet Tysklands eldste by Trier, men også andre idylliske småbyer ble avlagt et besøk. Trier er Tysklands eldste by, anlagt av Romerne og har en meget spennende historie. Det ble arrangert en felles middag på kvelden på Restaurant Altes Brauhaus, Weinhändlermeny med 5 retter og 5 forskjellige viner for 45 Euro.

Neste dag kom bussen og brakte oss trygt tilbake til flyplassen og Ryanair fløy oss tilbake til Sandefjord for en meget billig penge.

To uker senere var det nesten samme opplegg, men da til Rhindalen.
Vi bodde 3 netter på det koselige hotel Felsenkeller, midt i sentrum av Rüdesheim.
Tlf hotellet 0049 6722 94250 Web-adresse: www.felsenkeller-ruedesheim.de.

Neste formiddag tok vi heisen opp til Niederwald-denkmal, hvor det er flott utsikt utover byen og dessuten en spennende fuglepark. Minnesmerket Germania er reist til minne om den tysk/franske krig og samlingen av Tyskland i 1871 Heisen går kun 100 meter fra vårt hotel og koster 6,5 Euro t/r. Heisen går rett over vinrankene og mange valgte å spasere tilbake til byen. Her var det masse modne bjørnebær i tillegg til umodne drueklaser. På ettermiddagen var vi på besøk i vinkjelleren til Peter Ohlig i Geisenheim med smaksprøver på sekt og spätläse viner.

Neste dag var det først båttur på Rhinen fra Assmannhausen forbi Lorelei til St. Goarshausen og så videdre med buss nedover langs Rhinen til Koblenz med byvandring som ble avsluttet på Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel møtes. Bussen gikk så tilbake til Braubach med omvisning på Marksburg, en inntakt ridderborg fra det 13. århundre. Kvelden ble tilbragt med nydelig biffmiddag på hotel Lindenwirt.
På turens siste dag kjørte vi ferge over til Bingen og langs Rhinen nordover til den romantiske byen Bacharach med bindingsverkshus og en flott gammel bykjerne. Vi besøkte også gamle kjente dansevenner i bydelen Manubach, nemlig Christa og Jürgen Maul.

Denne historien rundet akurat

Denne historien rundet akurat 1000 sidevinsniger, gratulerer Rolf :)

og hvor mange er det i dag?

og hvor mange er det i dag?